CG: U subotu novi protest Demokratskog fronta

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: U subotu novi protest Demokratskog fronta

Podgorica -- Opozicioni savez u Crnoj Gori Demokratski front nastaviće ulične proteste, nakon neuspelog dijaloga partija novi je zakazan za 27. februar.

Kako navode, proteste održavaju kako bi se stvorio pritisak da se formira prelazna vlada koja bi pripremila nove parlamentarne izbore.

Na demonstracije su pozvane sve opozicione partije.

Kako je saopštio DF, sada su za ulične proteste "vrata širom otvorena" svim opozicionim partijama, uključujući i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Socijaldemokrarsku partiju (SDP) koja je iz vladajuće prešla u status opozicione partije, nakon što, krajem januara, nije glasala za poverenje Vladi Crne Gore na čelu sa Milom Đukanovićem.

Ulični protesti DF započeli su krajem septembra, ali broj učesnika nije bio onoliki koliki se na početku očekivao.

Uprkos tome, iz tog opozicionog saveza su stalno poručivali da su protesti jedini način da se smeni sadašnja Vlada Crne Gore i umesto nje formira prelazna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi protesti Demokratskog fronta zakazani za 27. februar

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2016

Opozicioni savez u Crnoj Gori Demokratski front (DF) nastaviće ulične proteste, kako bi stvorio pritisak da se formira prelazna vlada koja bi pripremila nove parlamentarne izbore...Nakon neuspelog dijaloga političkih partija o uslovima za održavanje parlamentarnih izbora, DF je zakazao novi ulični...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.