CG:Povređeno 6 policajaca, uhapšeno 11 osoba VIDEO

Izvor: B92, 17.Okt.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG:Povređeno 6 policajaca, uhapšeno 11 osoba VIDEO

Crnogorska policija saopštila je da je u jutrošnjoj akciji razbijanja protesta opozicionog DF uhapšeno 11 osoba, a lakše je povređeno šest policajaca.

Među uhapšenima su i poslanici i odbornici ovog opozicionog saveza među kojima i poslanici i odbornici ovog opozicionog saveza.

Uprava policija je saopštila da je akcijom "asistirala" kominalnoj policiji u uklanjanju bine i šatora ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, ali da su demonstranti "pružali otpor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << probili policijski kordon vozilom" i napali policajce.

Policija je zbog toga uhapsila 11 osoba, među kojima su poslanici Fronta u parlamentu Slaven Radunivić i Vladislav Bojić, dvojica odbornika tog saveza u Podgorici, novinar Dražen Živković, kao i još šest osoba.

Poslanik i funkcioner Fronta Mladen Knežević, koji je zbog posledica od suzavca primljen u bolnicu, prema navodima policije, fizički je nasrnuo na policajca.

Crnogorska policija razbila je rano jutros protest opozicionog Demokratskog Fronta (DF) koji je 20 dana protestovao ispred zgrade crnogorske skupštine u Podgorici, tražeći ostavku vlade Mila Đukanovića.

Poslanici Radunović i Bojović su pušteni iz policije i protiv njih je pokrenut prekršajni postupak zbog "omalovažavanja", odnosno sprečavanja policajca u obavljanju dužnosti.

DF je u reagovanju saopštio da je reč o "brutalnoj policijskoj akciji" i da "razmatra sve opcije primerenog odgovora na intervenciju policije".

Akciju policije osudile su sve opozicione partije u zemlji i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Svim reakcijama je pored osude zajedniči i stav da je upotreba sile bila nepotrebna, posebno ako se ima u vidu da su protesti DF-a bili mirni.

DF je protestima tražio ostavku vlade Mila Đukanovića i formiranje prelazne vlade koja bi organizovala "prve, fer i slobodne" izbore u zemlji.

Vlada u Podgorici je još pre dve nedelje odbila zahteve DF-a i njegove proteste okarakterisala kao "anti-crnogorske, anti-NATO i anti-demokratske" i saopštila da je njihov cilj da se "mimo demokratskih pravila, vaninstitucionalno" promeni vlast u Crnoj Gori.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CG: Uhapseno 11 osoba i povređeno 6 policajaca

Izvor: Akter, 17.Okt.2015

Crnogorska polocija saopštila je danas da je u jutrošnjoj akciji razbijanja protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) uhapšeno 11 osoba, među kojima i poslanici i odbornici ovog opzicionog saveza i da je lakše povređeno šest policajaca..Uprava policija je saopštila da je akcijom "asistirala"...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.