Izvor: B92, 27.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Porodici izbeglice 95.000 evra

Podgorica -- U Podgorici sud presudio u korist porodice deportovanog bosanskog izbeglice tokom rata u BiH.

Osnovni sud u Podgorici dosudio je roditeljima, supruzi i sinu deportovanog izbeglice Hajrudina Bihorca 95.000 evra, po osnovu naknade štete za pretrpljene duševne bolove zbog smrti bliskog lica, saopštila je advokatska kancelarija Prelević. Crnogorska policija uhapsila je Bihorca u Baošićima 26. maja 1992, kada je posljednji put i viđen. Njegovi posmrtni ostaci nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pronađeni.

U saopštenju advokatske kancelarije se navodi da je sudija Ranko Vukić delimično usvojio tužbeni zahtev roditelja, supruge i sina Bihorca, dosudivši, po osnovu naknade štete za pretrpljene duševne bolove zbog smrti bliskog lica, roditeljima i supruzi po 25.000 evra, a sinu 20.000 evra.

U potpunosti su odbijeni njihovi zahtevi za naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljenog straha i povrede ljudskih prava. Odbijeni su svi zahtevi za naknadu materijalne štete, čak i maloletnog sina Bihorca.

Takođe, u potpunosti su odbijeni tužbeni zahtevi sestre i brata nastradalog, sa obrazloženjem da zajednice života izmedu njih nije bilo. Navedeno je da je sestra bila udata u istom mestu, a brat oženjen i živeo je u drugom gradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.