CG: Policija se oglasila povodom snimka torture

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Policija se oglasila povodom snimka torture

Podgorica -- Protiv trojice crnogorskih policajaca je podnet optužni predlog zbog sumnje da su prošle godine izvršili krivično delo zlostavljanja tokom racije u Ulcinju.

Taj predlog je podnet pre no što je snimak objavljen u medijima, saopštila je Uprava policije.

Uprava je navela da su 17. juna 2017. godine, posle racije u jednom ugostiteljskom objektu u Ulcinju, po pritužbi advokata oštećenih lica, u prostorijama OB Ulcinj uzete izjave umešanih policijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službenika.

Dodaje se da je potom tužilac podneo optužni predlog protiv tri policijska službenika zbog sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanja.

U saopštenju piše da je taj predmet "u fazi sudskog postupka" i da će Uprava policije postupiti u skladu s konačnom odlukom suda.

Opozicioni pokret URA dostavio je medijima snimak na kojem se vidi da su policajci juna prošle godine koristili prekomernu silu prilikom racije u Ulcinju, a dnevni list "Vijesti" je objavio i imena policajaca.

Suđenje u Osnovnom sudu u Baru je počelo pre nekoliko dana, dok je veće Osnovnog suda u Ulcinju poništilo sporazum o priznanju krivice koji su oni postigli s tužilaštvom, na osnovu čega je trebalo da budu kažnjeni uslovno.

Uprava policije kaže da će preduzimati sve zakonom propisano da zaštiti policijskih službenika koji postupaju zakonito, ali i da će sankcionisati policajce koji prekorače ovlašćenja i ponašaju se neprofesionalno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.