CG: Bombom na načelnika policije

Izvor: B92, 23.Dec.2013, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Bombom na načelnika policije

Podgorica -- Nepoznati napadači rano jutros bacili su bombu ispred zgrade u podgoričkom naselju Blok 9 u kojoj živi načelnik policije u Baru Miloš Radulović.

Tom prilikom oštećena su četiri automobila, saopštila je crnogorska policija.

U trenutku napada, u stanu se nalazila porodica Miloša Radulovića, između ostalih i devojčice, od sedam godina i tri godine, ali srećom nije bilo povređenih.

"Od dejstva eksplozije, izazvane najverovatnije aktiviranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ručne bombe M75, nastala su oštećenja na ulaznim vratima i u hodniku stana Radulovića, kao i oštećenja na ulaznim vratima dva stana koji se nalaze na istom spratu“, saopštila je crnogorska policija.

Policija je izvršila uviđaj i u toku je istraga o ovom napadu.

Direktor Uprava policije Slavko Stojanović najoštirije je osudio, kako je naveo, kriminalni čin napada na načelnika Centra bezbednosti Bar i njegovu porodicu.

"Svaki napad na policijskog službenika ujedno je i napad na Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao dela bezbednosnog sistem“, kazao je Stojanović.

On je, u izjavi za medije, istakao da će policija, u intenzivnoj saradnji sa Tužilaštvom, preduzeti sve potrebne zakonom propisane mere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja ovog napada.

U pitanju je drugi napad na Radulovića u poslednjih pola godine, pošto su za sada još uvek nepoznate osobe 2. juna bacile dinamit na njegov automobil ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Policija je tada saopštila da sumnja da je za napad odgovorna jedna od kriminalnih grupa iz Bara, ali počinioci tog napada jos uvek nisu otkriveni.

U Podgorici se rano jutros desio još jedan bombaški napad, a u tom prilikom oštećena su četiri automobila na parkingu u blizini Tuške pijace u glavnom gradu Crne Gore.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević najoštrije je osudio podmetanje eksplozivne naprave ispred stana načelnika barske policije Miloša Radulovića, navodeći da je u pitanju atak na čitavu državu.

Konjević je, kako je saopšteno iz MUP-a, o tom napadu razgovarao sa direktorom Uprave policije Crne Gore Slavkom Stojanovićem i poručio da ovaj svirepi akt mora biti rasvetljen.

"Napad na načelnika Centra bezbednosti Bar je napad na sve pripadnike MUP-a i u konačnom napad na državu Crnu Goru. Sada, prevashodno Centar bezbednosti Podgorica i Sektor kriminalističke policije, moraju pokazati snagu i u saradnji sa drugim nadležnim organima otkriti i procesuirati počinioce", kazao je Konjević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIJA U PODGORICI: Oštećena 4 automobila kod Tuške pijace

Izvor: Kurir, 23.Dec.2013

Nepoznati počinilac bacio je ručnu bombu na automobile parkirane u Ulici 4. jula..PODGORICA - Četiri automobila su oštećena u eksploziji koja se kasno sinoć dogodila u blizini Tuške pijace u Podgorici, saopštila je crnogorska policija...Kako se navodi, eksplozija se desila oko ponoći, kada je,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.