ČETIRI MISTERIOZNE PODMORNICE SNIMLJENE IZ SATELITA: Nemaju imena, čudnog su izgleda - Amerika ima razlog za strah

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2020, 00:10

ČETIRI MISTERIOZNE PODMORNICE SNIMLJENE IZ SATELITA: Nemaju imena, čudnog su izgleda - Amerika ima razlog za strah

Moćno oružje u rukama tri države

Četiri tajne podmornice Kine, Pakistana i Severne Koreje nemaju prava imena, a primećene su proučavanjem satelitskih snimaka, navodi se na portalu "Kovert šors".

Prva na listi je kineska podmornica koja nema palubu. Ona je porinuta 2019. godine, piše "H I Sutton". Podmornica je praktično ravna na vrhu. Po jednoj teoriji podmornica je bez posade, ako je to tačno, onda je kineska podmornica najveće podvodno bespilotno vozilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svetu. Najverovatnije je to eksperimentalni model.

#SubFriday Submarines, as a rule, are cloaked in secrecy. But some more than others. Here are the 4 types of submarine we don’t even know the name of. https://t.co/aC9J6svW6D#Navy #OSINT #China #Pakistan #dprk pic.twitter.com/7OgmuMaMxl

— H I Sutton (@CovertShores) November 27, 2020

Pametna podmornica pakistanske mornarice Iks-klase je druga na listi. O njoj se malo zna, poznato je da se prvi put pojavila na zvaničnim fotografijama sa vojne parade u Karačiju. Najverovatnije je izgrađena 2016. godine. Podmornica će možda morati da zameni zastarelu pakistansku podmornicu "Cos.Mo.S MG-110", koja se koristi od početka 90-ih godina 20. veka, navodi portal "Kovert šors".

This is very interesting, in fact without sail points to unmanned and an all-electric submarine but looking at the rudders, I think it is oriented to special operations. @REjercitos pic.twitter.com/eVz9rAvHGK

— baturrillo_submarino (@BaturrilloSUB) November 28, 2020

Još jedna mala podmornica, ovog puta proizvedena u Kini, primećena je samo jednom na satelitskim snimcima iz 2014. godine. Njena dužina je 35 metara. Ekspert portala sugeriše da podmornica ima električni ili dizel-električni motor. Očigledno se koristi za specijalne operacije, odbranu obale ili podvodnu borbu.

Russian Navy Oscar class submarine. Close footage#Russia #Submarine pic.twitter.com/zSMuPOSUfK

— K-560 (@K560s) December 4, 2020

Listu zatvara severnokorejska podmornica "Sinpo-D", koja je mala i dugačka 16 metara. Primećena je na satelitskim snimcima tajnog severnokorejskog brodogradilišta. Iz Pjongjanga nije bilo zvaničnih izveštaja u vezi sa razvojem ove podmornice i njenom namenom.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.