ČETIRI KANDIDATA IZLAZI NA IZBORE: Evo ko će sve stati Putinu na crtu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 14:25

ČETIRI KANDIDATA IZLAZI NA IZBORE: Evo ko će sve stati Putinu na crtu

Neke registracije su odbijene

Četiri kandidata učestvovaće na izborima za predsednika Rusije u martu, izjavila je u toku ove nedelje predsednica ruske Centralne izborne komisije (CIK) Ela Pamfilova.

Ona je rekla da je CIK zvanično registrovala kao kandidate nezavisnog kandidata Vladimira Putina i predstavnike parlamentarnih partija Leonida Sluckog (LDPR), Vladislava Davankova (Novi ljudi) i Nikolaja Haritonova (Komunistička partija Ruske Federacije). >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Nijedan od kandidata ne predstavlja značajan izazov za Putina, a njihove stranke u parlamentu u velikoj meri podržavaju zakone koje podržava Putinova partija Jedinstvena Rusija.

Slutski je na čelu odbora za spoljne poslove federalne skupštine ruske federacije, donjeg doma parlamenta i podržava spoljnu politiku Kremlja. a na prošlim izborima na kojima se kandidovao 2018. godine osvojio je manje od 6 odsto glasova.

Davankov je zamenik predsedavajućeg državne Dume, njegova partija je osnovana 2020. godine i trenutno ima 15 poslanika u parlamentu.

Haritonov je već bio protivkandidat Putinu na izborima 2004. godine kada je osvojio drugo mesto.

Pamfilova je rekla da je u četvrtak završen određeni ciklus i da će na glasačkom listicu biti imena četiri kandidata pošto je CIK na sednici odbio registraciju Borisu Nadeždinu, Sergeju Malinkoviču, Anatoliju Bataševu i Radi Ruskoj, objavile su RIA Novosti.

Nadeždin je najavio da ce se žaliti na tu odluku Vrhovnom sudu.

Savet Federacije zakazao je predsedničke izbore u Rusiji za 17. mart 2024.

Glasanje ce trajati tri dana - 15, 16. i 17. marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.