Izvor: B92, 07.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CESID CEKA ODOBRENJE ZA PRACENJE IZBORA NA KOSOVU

Domaca nevladina organizacija Centar za slobodne izbore i demokratiju uputila je OEBS-u zahtev za akreditaciju radi pracenja novembarskih izbora na Kosovu, javlja B92. Prema recima predstavnika CESID-a Marka Blagojevica, ocekuje se da akreditacija bude odobrena do kraja sledece nedelje kako bi se 1.200 Cesidovih posmatraca ukljucili u pracenje registracije i samih izbora na severu pokrajine, u u enklavama sa vecinskim srpskim stanovnistvom, kao i na teritoriji Srbije i Crne Gore. Blagojevic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je novinarima rekao da ce Cesid pratiti kosovske izbore i u slucaju da Srbi na njih ne izadju, jer je to utoliko korisnije za srpsku zajednicu, pogotovo sto ce posmatraci CESID-a da registruju i sve eventualne nepravilnosti.

Blagojevic je naveo i da su u toku pregovori o saradnji sa dve albanske nevladine organizacije sa Kosova u cilju dobijanja uvida u tok izbornog postupka na teritoriji cele pokrajine. CESID, kako je rekao, nece slati svoje posmatrace u delove Kosova sa vecinskim albanskim stanovnistvom jer vodi racuna o bezbednosti svojih ljudi, ali ujedno ocenjuje da postoje kompetentne albanske organizacije za pracenje izbora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.