CENTAR LAZAREVCA DOBIJA NOV, MODERAN IZGLED - Nakon rekonstrukcije parka, kreće izgradnja trga i spomenika Knezu Lazaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 12:09

CENTAR LAZAREVCA DOBIJA NOV, MODERAN IZGLED - Nakon rekonstrukcije parka, kreće izgradnja trga i spomenika Knezu Lazaru

Planirano je da radovi budu gotovi do oktobra

Na incijativu građana, a nakon skoro četiri decenije centar Lazarevca dobiće nov, savremen i moderan izgled. Sredstva za uređenje ovog parka u potpunosti je obezbedila Gradska opština Lazarevac.

Planirano je da radovi na potpunoj rekonstrukciji ove javne površine budu završeni do oktobra, a nakon toga počeće i izgradnja trga i spomenika Knezu Lazaru, koji će se nalaziti ispod Centra za kulturu, a koje će finasirati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Direkcija za izgradnju Grada Beograda.

Početak radova na rekonstrukciji su obišli predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Nekadašnji trg rudara i omiljeno mesto Lazarevčana, nakon 40 godina dobiće nov i moderan izgled. Sredstava za rekonstrukciju javne površine obezbeđena su iz budžeta GO Lazarevac, a u sklopu planiranih radova biće zamenjena javna rasveta, mobilijar i izgrađen porostor za decu, kao i staze za osobe sa invaliditetom, reko je prilikom obilaska radova predsenik opštine Bojan Sinđelić.

Pored uređenja ove površine, zahvaljujući dobrom poslovanju lokalnog rukovodstva, koje je uprkos pandemiji korona virusa uspelo da sačuva novac za nastavak uređenja javnih površina, a biće započeta i izgradnja novog trga i spomenika Knezu Lazaru, rekao je Bojan Stević, državni sekretar MDULS.

Staro omiljeno sastajalište Lazarevčana uskoro će dobiti nov, savremen i moderan izgled po ugledu na mnoge veće gradove u Srbiji, kaže Stević i dodaje da je urađeno idejno rešenje za dva kružna toka na Ibarskoj magistrali kod jezera Očaga i da je započeto planiranje trase novog auto puta Vožd Karađorđe.

Pogledajte kako je ovaj deo Lazarevca nekada izgledao:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.