CELO SELO JE BILO U OPASNOSTI OD VATRENE STIHIJE: Vatrogasci sprečili katastrofu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 14:28

CELO SELO JE BILO U OPASNOSTI OD VATRENE STIHIJE: Vatrogasci sprečili katastrofu

Brzom akcijom vatrogasaca požar je ugašen.

Napušteni majdan u selu Zvečka kod Obrenovca bio je poprište velikog požara koji je izbio sinoć, prenosi RTV Mag. Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da spreče širenje vatre ka obližnjim kućama, čime su sprečene potencijalno katastrofalne posledice.

Paljenje smeća kao uzrok požara

Nezvanično saznajemo da je do požara došlo zbog paljenja smeća na deponiji koja se nalazi u napuštenom majdanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ova neodgovorna praksa izazvala je širenje vatre na nisko rastinje, što je rezultiralo velikim požarom koji je ugrozio okolna naselja.

Hitna intervencija vatrogasaca

Vatrogasci su odmah reagovali na poziv za pomoć i uputili se na mesto požara. Njihova brza reakcija i hrabrost sprečili su dalje širenje vatre i omogućili lokalnom stanovništvu da bude bezbedno.

Opasnost od požara i zaštita životne sredine

Požari poput ovog predstavljaju ozbiljnu pretnju kako za imovinu tako i za životnu sredinu. Pored neposredne opasnosti požara, takve situacije mogu dovesti do zagađenja vazduha i uništavanja prirodnog staništa za biljni i životinjski svet.

Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.