CELA ZEMLJA JE RATNI FRONT Netanijahu poslao važnu poruku Izraelcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 22:18

"CELA ZEMLJA JE RATNI FRONT" Netanijahu poslao važnu poruku Izraelcima

Izrael nastavlja sa vojnim operacijama

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da je pobeda Izraela nad Hamasom nadohvat ruke i da se neće zaustaviti dok ne postigne potpunu pobedu nad tom palestinskom grupom, navodeći da je to samo pitanje vremena.

Netanijahu je rekao na konferenciji za novinare da "teroristička pucnjava" u južnom Izraelu u petak pokazuje da je "cela zemlja (ratni) front".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Govoreći o naporima za oslobađanje talaca koje drži Hamas, Netanijahu je istakao da se zalaže za strategiju snažnog vojnog pritiska i teške pregovore, objavio je Tajms of Izrael.

- Nastavićemo da se ponašamo na ovaj način dok ne oslobodimo sve taoce - naveo je Netanijahu. Netanijahu je naveo da je rekao američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da će izraelska  vojska nastaviti operaciju u Rafi jer je to jedini način da pobedi Hamas.

Izraelski premijer je ponovio da su zahtevi Hamasa "iluzorni", navodeći da će pregovori napredovati tek kada palestinska grupa ublaži svoj stav.

Netanijahu tvrdi da će "potpuna pobeda" nad Hamasom poslati poruku drugim protivnicima Izraela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.