CELA JUŽNA AUSTRALIJA OSTALA BEZ STRUJE: Neviđeno olujno nevreme, protutnjalo uz jak vetar, grad i kišu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CELA JUŽNA AUSTRALIJA OSTALA BEZ STRUJE: Neviđeno olujno nevreme, protutnjalo uz jak vetar, grad i kišu (VIDEO)

Zbog "neviđenog" olujnog nevremena, u sredu je ostala bez struje cela država Južna Australija koja je površinom jedan i po put veća od Francuske.

Tu australijsku saveznu državu sa 1,7 miliona stanovnika zahvatili su silovit vetar brzine 140 km/h, jaka kiša i grad sa velikim komadima leda.



Premijer Južne Australije Daj Veteril je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << to bila "neviđena vremenska nepogoda". Šef meteorološke službe Džejms Tejlor je potvrdio da je "ovakav sistem izrazito niskog pritiska koji se približava obali krajnje neobičan u ovom delu godine".

- Ovo je sigurno jedna od najsnažnijih oluja koje smo videli u poslednje vreme. Stanovnici se ne sećaju takve oluje u poslednjih 10 do 15 godina - dodao je, rekavši da će se ovakvi vremenski uslovi nastaviti u četvrtak.



U nevremenu u kome je padalo drveće i leteli krovovi sa kuća, niko nije stradao.

- Vetar je bio tako jak da je čupao električne stubove - rekao je, dodavši da je generatore pogodilo 80.000 udara groma.

U prekidu je bila i mobilna telefonska mreža, a zbog nestanka struje nisu radile stanice za snabdevanje vodom i odvođenje.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oluja besni u Australiji: Grad, 80.000 udara groma / VIDEO

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 08:09

Snažno olujno nevreme sa obilnim padavinama i jakim vetrom i gradom pogodilo je državu Južnu Australiju koja je ostala bez struje...Udari vetra dostizali su brzinu od 140 kilometara na čas, padao je grad, oluja je čupala drveće i nosila krovove sa kuća...Premijer Južne Australije Džej Vedervil...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.