ČEKA NAS TEMPERATURNI ŠOK! U četvrtak 20 stepeni, a onda SNEŽNI KIJAMET - najnovija prognoza vam se neće ni malo svideti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 15:05

ČEKA NAS TEMPERATURNI ŠOK! U četvrtak 20 stepeni, a onda SNEŽNI KIJAMET - najnovija prognoza vam se neće ni malo svideti (FOTO)

Danas popodne kiša, potom i vejavica, do kraja nedelje promenljivo vreme.

Prema najnovijoj najavi RHMZ, danas će biti oblačno, mestimično s kišom, koja se u prvom delu dana očekuje uglavnom u severnim, zapadnim i centralnim delovima Srbije, a zatim i u ostalim krajevima. Na planinama sneg.

U četvrtak nas čeka neverovatnih 20 stepeni, nakon čega nas očekuju snežne padavine.

U večernjim satima kiša će se lokalno lediti na tlu. Kasnije posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podne u Vojvodini, a uveče i i tokom noći i u ostalim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje/manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren južni, posle podne u postepenom skretanju na severni. Najviša temperatura od 4 do 10 °S.

U utorak (16.01.) ujutro na severu Srbije pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak snega. Tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima. Vetar slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 2 °S, a najviša od 4 do 8 °S.

U sredu i četvrtak (17 - 18.01.) vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje. Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12 °S, a u četvrtak od 13 do 20 °S, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno (do 5 °S). Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U petak (19.01.) naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend (20 - 21.01.) hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni.

Početkom naredne sedmice (22 - 23.01.) umereno naoblačenje i porast temperature uz košavu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.