ČEKA NAS PAKAO Ovo će biti najtopliji dan do kraja nedelje, biće i do 36 stepeni! RHMZ izdao hitno UPOZORENJE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 09:41

ČEKA NAS PAKAO Ovo će biti najtopliji dan do kraja nedelje, biće i do 36 stepeni! RHMZ izdao hitno UPOZORENJE (FOTO)

Najpakleniji dan ove nedelje.

Republički hidrometeorološki zavod upalio je danas narandžasti meteo alarm za petak kada se očekuje ekstremno toplo vreme, ali i nepogode.

Kako navode, od danas do petka 23. juna koji će biti najtopliji dan od početka godine, u većini mesta biće pretežno sunčano i još toplije sa maksimalnom temperaturom od 31 do 36 stepeni, a u petak dolazi do pogoršanja.

- U petak uveče na severu Srbije, a za vikend >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (24 - 25.06.) u svim krajevima jače naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom uz pad temperature. Lokalno se očekuje i pojava vremenskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme. Veća verovatnoća za nepogode u petak uveče je na severu zemlje, a u subotu u krajevima južno od Save i Dunava, zbog čega je već izdat narandžasti meteoalarm koji podrazumeva količinu kiše veću od 30 mm, dok izolovano u brdsko-planinskom području može pasti i preko 50 mm - navodi se na sajtu RHMZ.

U nedelju se razvedravanje očekuje prvo u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima prestanak padavina biti sporiji i očekuje se u ponedeljak tokom dana.

Inače, danas i kalendarski, stiže najtoplije godišnje doba. Leto počinje danas 16 časova i 57 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.