ČEKA NAS KIŠA, PA OPET TOPLO VREME? Meteorolog Čubrilo objavio najnoviju prognozu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2021, 12:11

ČEKA NAS KIŠA, PA OPET TOPLO VREME? Meteorolog Čubrilo objavio najnoviju prognozu

Najnovija prognoza Marka Čubrila

Posle prvih tri dana nedelje koji donose pogoršanje, lokalnu kišu, umereno zahlađenje i planinski sneg, od četvrtka uveče na vremenske prilike iznad našeg dela Evrope počeće da deluje jak Đenevski ciklon, pokazuje najnovija vremenska prognoza Marka Čubrila, profesora geografije.

Naš region će se sve do oko 29. oktobra posle podne nalaziti u toplom sektoru tog ciklona gde će uz jako južno strujanje biti relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toplo ali kišovito, posebno duž obale Jadrana i na južnim padinama Dinarida, dok bi sa ulaskom ciklona u Jadran koji se očekuje 29.11. došlo do probijanja osetno hladnijeg vazduha sa severozapada uz jače zahlađenje, obilniji sneg na planinama i pojavui snega ponegde u nizijama.

Količine i raspred snega sve do oko 27. novembra nije moguće tačno predvideti, posebno za nizije i tek kada se bude znao tačan vremenski okvir premeštanja ciklona i probijanja hladnog vazduha nešto preciznije će se moći reći za nizije regiona, za sada je sneg tamo tek mogućnost, svakako nije siguran, najavio je Čubrilo.

Posle srede su pred nama veoma dinamični dani, jak vetar, nizak pritisak, izražena južina, a onda i zahlađenje, što je gotovo pa tipično za sam kraj novembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.