Izvor: B92, 05.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEDOMIR JOVANOVIC: IMACEMO KVORUM

Beograd -- Skupstina Srbije nastavice u cetvrtak u 10 sati zasedanje na kojem bi trebalo da se raspravlja o predlogu za smenu predsednika parlamenta Dragana Marsicanina. Poslanicka grupa DOS-a i posle vise pokusaja u sredu nije uspela da obezbedi kvorum za sednicu republickog parlamenta na kojoj je podnela Predlog za razresenje predsednika skupstine Dragana Marsicanina. Sef poslanicke grupe DOS-a Cedomir Jovanovic izjavio je u sredu uvece za Radio B92 da ce u cetvrtak imati kvorum i da ce >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marsicanin biti razresen funkcije predsednika parlamenta.

"S obzirom da je DSS pomislila da se distanciranjem od same rasprave o odgovornosti g. Marsicanina on moze cuvati na funkciji predsednika skupstine, mi cemo sutra ponoviti danasnji postupak", rekao je Jovanovic i dodao: "Ovog puta cemo imati kvorum jer smo nalozili poslanicima koji su na sluzbenim putovanjima da se vrate u zemlju. Nema sumnje da cemo sutra nakon rasprave koja po poslovniku moze da traje maksimalno 5 sati, razresiti g. Marsicanina funkcije predsednika republickog parlamenta".

Na drugoj strani, Predsednistvo DSS optuzilo je u medjuvremenu Demokratsku stranku kako nastoji da destabilizuje stanje u Srbiji i Jugoslaviji i tako onemoguci preuredjenje odnosa izmedju jugoslovenskih republika i donosenje zakona o saradnji sa Haskim tribunalom. "Akcija koju je povela DS takodje, ima za cilj da pokusaj kradje poslanickih glasova prikrije jos beskrupuloznijim cinom - oduzimanjem funkcije predsedniku Skupstine Draganu Marsicaninu", saopstilo je Predsednistvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.