ČEDA OPET VOĐA LDP!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEDA OPET VOĐA LDP!

BEOGRAD - I posle Čede - Čeda! Čedomir Jovanović dobio je juče, na prvim direktnim izborima u stranci, 24.659 glasova, čime je obezbedio čelno mesto u LDP u naredne dve godine.

BEOGRAD - I posle Čede - Čeda!

Čedomir Jovanović dobio je juče, na prvim direktnim izborima u stranci, 24.659 glasova, čime je obezbedio čelno mesto u LDP u naredne dve godine.

Iako je bio jedini kandidat za predsednika, Jovanović nije dobio glasove gotovo 40 odsto članova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jer je od ukupno 42.690 glasača na izbore izašlo 24.775 ljudi.

Kad su rezultati proglašeni, uz laganu muziku i prigušeno svetlo, ruku pod ruku sa suprugom Jelenom, od koje se nije odvajao, u salu je ušetao novi-stari predsednik LDP Čedomir Jovanović. Najpre je reč prepustio svojim saradnicima, ali i izvestiocu EP Jelku Kacinu, koji nije mogao a da ne prekori Srbiju zbog nepotpune saradnje s Haškim tribunalom.

A društvo na skupštini LDP bilo je šaroliko - od Jove Kapičića, Sonje Biserko, Boška Jakšića, preko predstavnika gotovo svih ambasada, do ministara Snežane Malović, Rasima Ljajića, gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića, poslanika Aleksandra Jugovića, Meha Omerovića, Bajrama Omeragića, ali i Bore Todorovića, Olje Bećković i, na kraju, Milojka Pantića. On je, inače, i najavio govor taze izabranog Čede.

- Preokret treba shvatiti kao promenu odnosa prema realnosti. Ne možemo bežati od problema koji nam okupiraju svakodnevni život. LDP može da pravi vladu samo sa evropski orijentisanim strankama. Nećemo nikada sa SNS Tomislava Nikolića, iako tvrdi da je za EU - rekao je Jovanović.

Milića svi podržali

Za zamenika predsednika LDP ponovo je izabran Nenad Milić, koji je dobio gotovo 100 odsto glasova. Od sedmoro kandidata za potpredsednike izabrano je četvoro: Nataša Mićić, Ivan Andrić, Nebojša Ranđelović, Dušan Mijić. Iz trke su ispali Marko Karadžić, Judita Popović i Marko Nikolić.

Kapičić se džaba krio

Iako je na jednom od kongresa LDP izazvao najveću pažnju medija, bivši general Jovo Kapičić ovaj put je pokušao da prođe nezapaženo, te nije zauzeo mesto u prvim redovima. Međutim, iako bez šešira, njegovog zaštitnog znaka, nije promakao fotoreporteru Kurira.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.