ČEDA I SERGEJ UDRUŽUJU SNAGE? Počeli pregovori o stvaranju još jednog opozicionog bloka

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 13:28

ČEDA I SERGEJ UDRUŽUJU SNAGE? Počeli pregovori o stvaranju još jednog opozicionog bloka

Konkretni potezi mogli bi da uslede posle izbora u PSG

Srpska opoziciona scena uskoro bi mogla da dobije novu koaliciju na liberalnom delu političkog spektra. U tom savezu trebalo bi da se nađu LDP, PSG, ali i SMS koju većinom čine nekadašnji članovi pokreta "Dosta je bilo".

Predstavnici partija uveliko razgovaraju o stvaranju još jedne opozicione kolone koja bi se postavila, ne samo kao alternativa vlasti, već i kao neka vrsta kontrateže Udruženoj opoziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, koja nastoji da se pozicionira na desnom centru. Ove partije nisu prihvatile bojkot koji je proglasio Savez za Srbiju i učestvovale su na izborima.

- Mi od 2013. govorimo o neophodnosti povezivanja liberalnih i demokratskih snaga. To je Srbiji potrebno i mi smo uvek spremni da razgovaramo sa svakim ko vidi LDP kao partnera. Nama je uvek fokus bio na politici, a ne na ličnim odnosima - odgovaraju iz LDP-a na pitanje da li su blizu dogovora o novom savezu.

U strankama koje čine novi blok nadaju se i da će im se pridružiti deo DS koji se protivi savezu sa Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem.

Iako je dosad održano nekoliko sastanaka, konkretni potezi mogli bi da uslede posle izbora u PSG, koji su zakazani zbog neuspeha na izborima.

Ono što bi moglo da oteža formiranje ove koalicije jesu loši međusobni odnosi lidera ključnih partija - Čedomira Jovanovića (LDP) i Sergeja Trifunovića (PSG).

Tanjug je preneo da bi u ovoj koaliciji trebalo da se nađe i Nova stranka, ali njen lider Zoran Živković kaže da je to "apsolutno netačno".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.