CDC: Antitela stvorena zarazom ili vakcinama dovoljna za zaštitu od novog soja kovida

Izvor: VOA, 08.Sep.2023, 23:07

CDC: Antitela stvorena zarazom ili vakcinama dovoljna za zaštitu od novog soja kovida

Vašington — Preliminarna istraživanja pokazala su da su antitela proizvedena usled zaraze ili vakcinama protiv koronavirusa dovoljna za zaštitu od nove varijante kovida BA.2.86, saopštili su u američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). To je u nesaglasju sa ranijim procena CDC-ja iz avgusta 2022. da bi, u odnosu na prethodne, nova varijanta kovida mogla u većoj meri izazvati zarazu od građana koji su bili bolesni, ili su vakcinisani. Očekuje se da će Uprava za hranu i lekove tokom narednih dana odobriti poboljšane vakcine koje bi trebalo da pruže zaštitu od KSBB.1.5 podvarijante Omikrona. Preliminarni podaci ukazuju da bi učinak novih vakcina mogao biti ohrabrujući, saopštio je CDC. Agencija za javno zdravlje objavila je da novi soj kovida 19 nije uticao na porast novoobolelih od kovida 19 i hospitalizacija u Sjedinjenim Državama. Taj trend, međutim, povezala je sa drugim virusima koji cirkulišu u zemlji. Od prošlog petka soj kovida BA.2.86 je prijavljen je u devet američkih država. Osim toga, utvrđen je i u Japanu, Velikoj Britaniji i Kanadi.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CDC: Antitela stvorena zarazom ili vakcinama dovoljna za zaštitu od novog soja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2023, 14:18

Preliminarna istraživanja pokazala su da su antitela proizvedena usled zaraze ili vakcinama protiv korona virusa dovoljna za zaštitu od nove varijante kovida BA.2.86, saopštili su američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.