ČAVUŠOGLU OSUO PALJBU PO MAKRONU: On je sponzor TERORISTIČKE ORGANIZACIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAVUŠOGLU OSUO PALJBU PO MAKRONU: "On je sponzor TERORISTIČKE ORGANIZACIJE"

Makron ne može biti lider Evrope ako se ovako koleba.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu optužio je danas francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je kritikovao tursku ofanzivu u Siriji protiv kurdske milicije, da "sponzoriše terorizam".

- On je već sponzor terorističke organizacije i stalno ih ugošćuje u Jelisejskoj palati. Ako on kaže da je njegov saveznik teroristička organizacija... nema se više šta reći - rekao je Čavušoglu novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u parlamentu.

Ankara smatra kurdske snage u Siriji za terorističku organizaciju koja je povezana s kurdskim separatistima u Turskoj i zato je 9. oktobra počela ofanzivu protiv njih, podseća Rojters.

Prošlog meseca Makron se sastao s portparolkom Sirijskih demokratskih snaga predvođenih Kurdima kako bi izrazio solidarnost Francuske u njihovoj borbi protiv takozvane Islamske države.

Nešto ranije Makron je rekao da Turska ne može očekivati solidarnost od saveznika u NATO-u istovremeno kada je pokrenula ofanzivu na Siriju.

- Trenutno postoji praznina u Evropi, a on pokušava biti njen vođa - rekao je još Čavušoglu, preneo je Tanjug.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.