ČASNA SESTRA UKRALA I PROKOCKALA SKORO MILION DOLARA: A kao razlog, navela je ovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 16:23

ČASNA SESTRA UKRALA I PROKOCKALA SKORO MILION DOLARA: A kao razlog, navela je ovo

Starija časna sestra u Americi osuđena je na godinu dana zatvora zbog pronevere novca iz škole u kojoj je radila kao upravnica. Izvinila se zbog svojih dela i prihvatila je kaznu

Časna sestra Meri Margaret Kreuper (80) iz Los Anđelesa osuđena je ove nedelje na godinu dana zatvora zbog pronevere školskog novca, javlja "NY Post".

Ova starija gospođa između 2008. i 2018. godine iz katoličke škole u kojoj je radila kao upravnica 'izvukla' je oko 900.000 dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje je onda trošila kako je htela.

A najviše je, prema svemu sudeći, htela kockati. Otkriveno je kako je često posećivala Las Vegas, ali i druga manje poznata kockarska mesta.

- Nemam izgovora za svoje postupke. Grešila sam i prekršila zakon - rekla je pred sudom.

Tužitelj Ponam Kumar otkrio je javnosti nepoznate detalje slučaja.

- Kad je uhvaćena, prvo što nam je rekla je da je to radila zato što smatra da nije pošteno da su sveštenici bolje plaćeni od časnih sestara. Iako je godišnja školarina 6.000 dolara, gospođa Kreuper često je tražila donacije od roditelja za poboljšanje škole. Međutim, ta sredstva nikad nisu korištena za unapređivanje škole - tvrdi tužitelj i odmah nastavlja:

- Roditelji su odabrali ovu školu za svoju djecu zbog katoličkih vrijednosti i sad se osjećaju izigrano. Deo roditelja rekao mi je kako je ovaj slučaj njihovu decu udaljio od crkve i Boga - rekao je Kumar.

80-Year-Old Nun in California Charged After Embezzling $835,000 From a Catholic School to Fuel Gambling Habit https://t.co/NT0YKoDttt

— Inside Edition (@InsideEdition) February 8, 2022

Međutim, bilo je i roditelja koji traže da se Meri sve oprosti.

 Žena radi u obrazovnom sistemu 58 godina. Zadnjih 28 godina je upravnica ove škole. Ne kažemo da je ovo što je učinila dobro, međutim, molimo sud da u obzir uzme sve što je ona napravila za zajednicu zadnjih decenija  - stoji u pismu koje je nekolicina roditelja potpisala i poslala sudu.

Iako je tužilaštvo tražilo dve godine zatvora, sud je ipak odlučio 'prepoloviti' kaznu. Sestra Kreuper mora se javiti na odsluženje kazne početkom jula.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.