CAR: U sektaškom nasilju 30 mrtvih

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CAR: U sektaškom nasilju 30 mrtvih

Bangi -- Više od 30 ljudi, uključujući jednog pripadnika mirovnih trupa iz Čada, ubijeno je u novom talasu sektaškog nasilja u prestonici Centralnoafričke Republike.

U saopštenju Crvenog krsta u toj zemlji se navodi da je na ulicama glavnog grada pronađeno 29 tela posle noćašnjih sukoba, koji su se nastavili tokom jutra, javio je AFP.

Pored toga, organizacija "Lekari bez granica" saopštila je da je hospitalizovano oko 40 ljudi koji su ranjeni iz vatrenog oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da je troje preminulo od povreda.

Pripadnik mirovnih trupa iz Čada ubijen je u raketnom napadu hrišćanskih milicija dok je patrolirao gradom, navodi se u saopštenju iz predsedničke kancelarije.

Sektaško nasilje u Centralnoafričkoj Republici traje otkako je u martu većinski muslimanska pobunjenička grupa Seleka svrgnula predsednika Fransoa Bozizea.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sektaškom nasilju 30 mrtvih

Izvor: Akter, 21.Dec.2013, 00:03

Više od 30 ljudi, uključujući jednog pripadnika mirovnih trupa iz Čada, ubijeno je u novom talasu sektaškog nasilja u prestonici Centralnoafričke Republike

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.