Izvor: B92, 30.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CANAK I VLAHOVIC O PRODAJI CEMENTARA

Novi Sad, Beograd -- Odluka tenderske komisije Vlade Srbije o prodaji cementara izazvala je burne reakcije, a posebno je javnost reagovala na vest o prodaji beocinske cementare francuskom Lafarzu.

Predsednik vojvodjanske skupstine Nenad Canak izjavio je da ce francuska kompanija "Lafarz" biti sprecena da udje u posed Beocinske fabrike Cementa, jer je "Pokrajina ostecena na namestenom tenderu". "Zato sto je Francuzima prodao ovu najvecu domacu cementaru ministar Aleksandar Vlahovic, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vuci ce bukagije na robiji!", porucio je Canak.

Ministar za privatizaciju, Aleksandar Vlahovic, kaze da je to sto Canak porucuje cisto politicka stvar, i dodaje da je vecina clanova tenderske komisije bila upravo iz Vojvodine: "Takve i slicne izjave mogu samo da stete buducim privatizacijama,zato sto podizu rizik investiranja.

Uostalom, mogli ste juce da vidite da je relativno najnepovoljnija ponuda stigla za beocinsku fabriku cementa. Ja to tumacim direktno kao posledicu neodgovornih izjava gosp[odina canka u poslednjih tri meseca.

To nije nacin da se stiti interes Vojvodine. Naprotiv, interes Vojvodine je da sto veci broj ljudi bude zaposlen u privatizovanim preduzecima i da se sto veca kolicina investicija slije u vojvodjanska preduzeca", rekao je Vlahovic. Na pitanje da li ipak Nenad Canak moze da spreci ulazak novog vlasnika u beocinsku cementaru, Vlahovic odgovara: "Ako pretpostavimo, a ja se nadam da je to realna pretpostavka, da je Srbija pravna drzava i da se ovde postuju zakoni, onda takva mogucnost ne postoji. Ukoliko pretpostavimo da je ovo Divlji zapad, onda takva mogucnost postoji. Posto sam ja cvrsto uveren da ovo nije Divlji zapad, ni jedan pojedinac ne moze da spreci procese koji se desavaju u skladu sa zakonom", naglasio je Vlahovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.