ČA: Epidemija klostridije u bolnici

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČA: Epidemija klostridije u bolnici

Čačak -- Na odeljenju ortopedije u čačanskoj bolnici danas je proglašena epidemija bakterije klostridije, koju je predložio Zavod za javno zdravlje u Čačku.

Direktorka Zavoda Ana Mišović izjavila je novinarima da je u pitanju bolnička infekcija i da se preduzimaju sve protivepidemijske mere.

Ona je dodala da je klostridijom zaraženo petoro pacijenata na ortopediji, od kojih je dvoje otpušteno na kućno lečenje, jedan pacijent je prebačen na infektivno odeljenje, a dva pacijenta su ostala na odeljenju ortopedije.

U čačanskoj bolnici za sutra je zakazana konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteno više detalja o epidemiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Epidemija klostridije u čačanskoj bolnici

Izvor: Blic, 11.Feb.2014

Na odeljenju ortopedije u čačanskoj bolnici je proglašena epidemija bakterije kolostridije koju je predložio Zavod za javno zdravlje u Čačku...Direktorka Zavoda Ana Mišović izjavila je novinarima u ponedeljak da je u pitanju bolnička infekcija i da se preduzimaju sve protivepidemijske mere...Ona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.