C klasa Mercedesa i terenci podigli profit Dajmlera

Izvor: Blic, 22.Okt.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

C klasa Mercedesa i terenci podigli profit Dajmlera

Nemački proizvođač automobila "Dajmler" ostvario je u trećem kvartalu rast profita iz poslovanja od 31 odsto na 3,6 milijardi evra, iako je neto profit smanjen 14 odsto na 2,4 milijarde evra zbog jednokratne dobiti iz prošlogodišnjeg trećeg tromesečja, kada je kompanija prodala udeo u "Rols-Rojsu" vredan milijardu evra.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na www.mojauto.rs

Prihodi su istovremeno porasli 13 odsto na 37,3 milijarde evra, a neto zarada

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

nadmašila je procenu analitičara koje je anketirala agencija FaktSet i koji su očekivali 2,1 milijardu evra, prenosi agencija AP.

Kompanija je zabeležila rekordnu prodaju luksuznih automobila marke "mercedes", pre svega limuzina "C klase" i terenaca. Prodaja "mercedesa" značajno je uvećana u Kini, Britaniji, Italiji i Španiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.