ByteDance je kupio toliko Nvidia GPU-ova da mogu da zadovolje potrebe cele Kine

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Jun.2023, 07:30

ByteDance je kupio toliko Nvidia GPU-ova da mogu da zadovolje potrebe cele Kine

ByteDance, kompanija koja stoji iza popularne aplikacije TikTok, donosi hrabru odluku – izdvaja milijardu dolara za kupovinu Nvidia GPU-ova, obezbeđujući na taj način sebi priliku da se nametne kao lider u oblasti veštačke inteligencije.
Ova odluka je jedan od najjasnijih pokazatelja pravca kojim se razvija industrija tehnologije – ka veštačkoj inteligenciji i sveobuhvatnom korišćenju usluga u oblaku. Sa ulaganjem od milijardu dolara za Nvidia GPU-ove, ByteDance ne samo da osigurava >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << neophodnu infrastrukturu za razvoj veštačke inteligencije, već svojom investicijom gotovo dostiže ukupnu prodaju Nvidia komercijalnih GPU jedinica u Kini tokom prošle godine. Time postaje jasno koliko je zapravo velika ova kupovina, prenosi Gizmochina.
Složenost algoritama veštačke inteligencije je u stalnom porastu, a sa njom i potreba za sve moćnijom računarskom opremom. Nvidia GPU-ovi su idealni za ovakve zadatke, zahvaljujući mogućnosti paralelnog procesiranja, koje omogućava obavljanje više zadataka istovremeno.

Nvidia
S druge strane, trend sve veće upotrebe usluga u oblaku podstiče još veću potražnju za ovim snažnim jedinicama. U tom svetu, mogućnost pristupa snažnim računarskim resursima na zahtev, čini razvoj i primenu AI aplikacija dostupnijim bez potrebe za sopstvenim hardverom. Kako se veštačka inteligencija širi, potreba za snažnim računarskim resursima postaje sve izraženija.
Ulaganjem milijardu dolara u Nvidia GPU-ove, ByteDance ne samo da obezbeđuje svoje mesto na ovom tržištu, već izaziva i postojeći “status quo”, pokazujući svoju spremnost da se uključi u trku za dominaciju u svetu veštačke inteligencije.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.