Izvor: RTS, 23.Jul.2021, 00:14

Buster stanica rešenje za vodosnabdevanje u Zablaću

Meštani Zablaća, sela u okolini Šapca, javili su se našoj redakciji za pomoć jer na njihovu žalbu da nemaju vode niko iz JKP "Izvor" u Vladimircima nije reagovao.
U domaćinstvu Vasiljevića žive tri generacije a česme su suve! Dovlače vodu cisternama od meštana u nižim delovima sela koji imaju dubinske bunare, jer su njihovi na brdu presušili.

Milan Vasiljević iz Zablaća, podseća: "Mi smo vodu konkretno uveli 1997. godine. Možda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo vodu imali neke tri godine, i to je više noću nego danju. Sada je uopšte nemamo zadnjih mesec dana."
Verica Vasiljević ističe da uredno plaćaju vodu. "Plaćamo! Za 4,5 godine mi smo potrošili vode za 4,5 hiljade dinara. Je l‘ to ima negde? Da smo plaćali vazduh više bismo potrošili. Mi imamo malo dete, imam sina i snahu, mladi ljudi, grejem vodu na plinu i nosim u kupatilo da se okupamo", kaže ona.
U komunalnom preduzeću "Izvor" u Vladimircima kažu da su svesni dugogodišnjeg problema zbog visinskih zona i starosti vodovodne mreže malog kapaciteta. Dok ne počne detaljna rekonstrukcija i dogradnja, projekat vredan dva miliona evra koji je država odobrila, kažu da će deo problema rešiti uskoro.
Nebojša Radović, v. d. direktora JKP "Izvor" Vladimirci, precizira: "Potrebno je uraditi malu buster stanicu za snabdevanje viših delova naseljenog mesta Zablaće. U prethodnom periodu to nismo mogli da uradimo. Trenutno imamo podršku i predsednika Opštine Vladimirci i gradonačelnika Šapca.
Meštani navode da redovno plaćaju račune za vodu koju nemaju, da su se žalili na više adresa i da očekuju da nadležni brže reaguju na njihove osnovne potrebe.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.