Izvor: B92, 05.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Busek: Hag treba ubrzati

Beč -- Specijalni koordinator Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu Erhard Busek založio se za brži rad Haškog tribunala.

"Bilo bi korisno za region kada bi se stvari brže odvijale", naglasio je Busek u izjavi austrijskoj novinskoj agenciji APA. On smatra da suđenje bivšem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću predugo traje i podseća da suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju još uvek nije ni počelo, iako je on već dve godine u istražnom zatvoru.

Busek, osvrnuvši se na snimak ubistva šest Bošnjaka iz Srebrenice, koji je prikazalo Tužilaštvo Haškog tribunala, se zapitao "gde su bili ti snimci do sada. To pitanje bi trebalo istražiti, rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.