Burno u hrvatskom saboru - Pernara izneli, đubre za premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burno u hrvatskom saboru - Pernara izneli, đubre za premijera

Današnja sednica hrvatskog parlamenta, na kojoj je premijer Andrej Plenković, govorio o stanju nacije, počela je incidentno, pa je poslanika opozicionog Živog zida, Ivana Pernara, obezbeđeno iznelo iz sale, a Miro Bulj je premijeru na stolici ostavio kesu sa đubretom.

Uoči premijerovog izlaganja posvađali su se najpre predsednik Sabora, Gordan Jandroković, i Pernar, kojeg je potom iz sale iznelo obezbeđenje.

Jandroković je predložio dopunu dnevnog reda s 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novih tačaka, a na pitanje ima li prigovora, javio se Pernar, koji se požalio na stanje u pravosuđu zbog slučaja silovanja u Zadru.

Nije se držao pravila, pa mu je Jandroković dao dve opomene i uzeo reč.

Potom je prozvao Pernara da namerno provocira da bi bio iznet iz sale i skrenuo pažnju medija.

"Za pet minuta možete reći šta želite, ali sada manipulišete na vrlo ružan način'', rekao je Jandroković.

Kako Pernar nije prestao da govori, Jandroković mu je oduzeo reč i za danas i za sutra.

"Ne možete govoriti ni danas ni sutra'', rekao je predsednik parlamenta.

A posto se Pernar i dalje nije osvrtao na te reči, Jandroković je proglasio desetominutnu pauzu i zamolio obezbeđenje da izvede Pernara.

Ubrzo nakon toga svoj šou je imao i poslanik opozicionog Mosta, Miro Bulj, koji je govoreći u o upravljanju otpadom u salu uneo kesu sa đubretom.

"Očito nadležni ne razumeju princip održivog upravljanja otpadom. Da izgrade sortirnice, da zaposlimo ljude, oni zagađuju našu okolinu. Iz ovih stopa idem u Sinj. Vidim da je bahat premijer, ovu kesu ću ostaviti na njegovoj stolici, evo mu smeće koje sam prikupio od Vrgorca do Sinja", rekao je Bulj.

Jandroković mu je na to rekao da sedne i ne pravi cirkus, te da to može da radi van sale.

"Mi nismo na ti, mi smo na vi", dodao je Jandroković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Iznesen poslanik Sabora, đubre na stolici premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019

Današnja sednica hrvatskog parlamenta, na kojoj je premijer Andrej Plenković govorio o stanju nacije, počela je incidentno, pa je poslanika opozicionog Živog zida, Ivana Pernara, obezbeđenje iznelo iz sale, a poslanik Miro Bulj je premijeru na stolici ostavio kesu sa đubretom...Uoči premijerovog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.