Burna sednica Skupštine Novog Pazara, incidenti na zasedanju

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burna sednica Skupštine Novog Pazara, incidenti na zasedanju

Skupština Novog Pazara usvojila je završni račun budžeta grada za 2017. godinu, kao i pisane ostavke odbornika Goluba Vidojevića i zamenika Gradskog pravobranioca Džemila Divanefendića.

Zasedanje lokalnog parlamenta obeležila su dva incidenta, a rad je počeo tek u kasnim popodnevnim satima, nakon što su odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja i nekoliko desetina građana napustili skupštinsku salu.

U završnom računu prikazano je da se u kasu Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Pazara tokom prošle godine slilo nešto više od 2,7 milijardi dinara, dok su ukupni rashodi bili blizu 2,4 milijarde, uz ostvaren suficit od 361 miliona dinara. Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su odluku o prestanku mandata člana odborničke grupe "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje", Goluba Vidojevića, a na osnovu pisane ostavke u kojoj je naveo da je podnosi iz "zakonske i moralne obaveze".

Radio Sto plus je ranije pisao da je Vidojević, kadar Socijalističke partije Srbije, prilikom izbora za odbornika bio u sukobu interesa, jer je istovremeno obavljao i drugu javnu funkciju, direktora Osnovne škole "Rastko Nemanjić" u Deževi. Umesto njega, nova članica lokalnog parlamenta je Milena Jakovljević, profesorka.

Skupština Novog Pazara prihvatila je pisanu ostavku zamenika Gradskog pravobranioca Džemila Divanefendića, koji je na taj korak bio primoran jer je inspekcija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave utvrdila da on ne ispunjava uslove za obavljanje te funkcije.

Divanefendić, bivši predsednik omladine i portparol Sandžačke demokratske partije, nije imao dovoljno radnog iskustva propisanog Odlukom o Gradskom pravobranilaštvu za vršenje te dužnosti.

Lokalni parlament razrešio je dužnosti direktoru Turističke organizacije Novog Pazara Ljiljanu Lešević i na njeno mesto postavio Tanju Ratković, ćerku člana Gradskog veća Tihomira Ratkovića. I Lešević i Ratković su članice Srpske napredne stranke.

Odbornici su doneli odluku o imenovanju platoa iza Kulturnog centra po bivšoj predsednici udruženja "Majke Srebrenice" Hatidži Mehmedović.

Skupština je usvojila i izmene planova generalne regulacije za Eroziju i Rajčinoviće, kao i promene članova Administrativno-mandatne komisije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.