Burna reagovanja: Izjava Šešelja monstruozna, opet ga saslušati

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burna reagovanja: Izjava Šešelja monstruozna, opet ga saslušati

Izjava predsednika SRS Vojislava Šešelja da se radovao kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić naišla je danas na niz osuda, u kojima se, između ostalog, poručuje da je reč o monstruoznom komentaru, te da bi lider radikala trebalo ponovo da bude saslušan u vezi sa atentatom na premijera.
Demokratska stranka smatra da je Šešeljeva izjava monstruozna, ali da ih ona istovremeno utvrđuje u uverenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da su bili u pravu što su se oduvek borili protiv svega što je Šešelj predstavljao u srpskom društvu i što "na žalost i danas predstavlja".

"Mržnja, podele, uvrede, diskvalifikacije i pozivi na linč nisu nešto što je u Srbiji bilo nepoznato od vremena odlaska Šešelja u Hag, jer je politička retorika koju je on uspostavio ostala osnovna matrica za obračunavanje sa političkim neistomišljenicima i sada kada su njegovi učenici na vlasti", navodi DS.

I stranka Zajedno za Srbiju najoštrije je osudila današnju izjavu lidera radikala, ocenjujući da je Ðinđićevo ubistvo najveći udarac evropskom putu Srbije od 2000. godine.

Ðinđić je, kako navode u Zajedno za Srbiju, bio vizionar i najenergičniji modernizator i reformator Srbije od vremena Mihajla Obrenovića.

Liberalno demokratska stranka ocenila je da je Šešelja, osim oduševljenih pristalica, na aerodromu trebalo da sačeka i policija i to po nalogu specijalnog tužioca.

Jer, kako se navodi u saopštenju LDP, za njih nije tema "Šešeljev leteći cirkus", već to što za 12 godina nije ispitana politička pozadina ubistva Ðinđića, a što je bio nužan preduslov modernizacije zemlje.

"Srbija ne može da ide napred bez procesuiranja onih koji su bili politički kišobran ubicama. Pitanje odgovornosti Šešelja, ali i Koštunice, Ace Tomića, Radeta Bulatovića i ostalih članova zločinačkog udruženja mora dobiti svoj sudski epilog", navode iz LDP.

Centar za evroatlantske studije (CEAS) smatra da bi Šešelj, ukoliko postoji način, morao biti ponovo i detaljno saslušan u vezi sa ubistvom premijera Zorana Ðinđića.

CEAS ocenjuje da se današnja Šešeljeva izjava ne može okarakterisati kao traženje medijske pažnje po svaku cenu, da je ona "više od toga" i da govori o tome da Šešelj iako pravnik, "ne shvata ili namerno sluđuje pristalice kao što je godinama radio kad je sejao zlo...".

"Radovao sam se kad sam čuo za ubistvo Ðinđića i na to sam ponosan. Tada se srpski narod oslobodio izdajnika i mafijaša. Ðinđić je tamna strana srpske istorije i jedna od najcrnjih stvari koje su nam se desile", rekao je Šešelj ranije danas na konferenciji za novinare.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Reagovanja: Izjava Šešelja monstruozna, opet ga saslušati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2014

Izjava predsednika SRS Vojislava Šešelja da se radovao kada je ubijen premijer Zoran Đinđić naišla je danas na niz osuda, u kojima se, između ostalog, poručuje da je reč o monstruoznom komentaru, te da bi lider radikala trebalo ponovo da bude saslušan u vezi sa atentatom na premijera...Demokratska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.