Buran doček u Beču: Uništene kase, požari i 4.247 poziva

Izvor: B92, 01.Jan.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buran doček u Beču: Uništene kase, požari i 4.247 poziva

Beč -- U Beču je u novogodišnjoj noći pričinjena velika šteta pirotehničkim sredstvima, a krivične su podnete zbog seksualnog napastvovanja i remećenja javnog reda.

Policija je saopštila da je u noći između nedelje i ponedeljka imala 4.247 poziva, a da je patrola morala 126 puta da izlazi na teren i opominje građane zbog uznemiravanja suseda bukom.

Osim toga, patrola je 387 puta izašla na teren zbog zabranjenih pirotehničkih sredstava, dok su vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 57 puta reagovali zbog požara.

Takođe, ističe se da su čuvari reda zaplenili “velike količine zabranjenih petard i podneli 80 prijava

Jedan muškarac je pokušao da “ilegalnu petard” ispali ispred policijske stanice.

Brojne telefonske govornice, automati za cigarete, kase za novine, automobili, stanovi i balkoni oštećeni su zbog pirotehnike, a nekoliko raketa izazvalo je požare u stanovima u Beču.

Osim toag, jedna raketa je 41-ogodišnjem Bečliji raznela šaku neposredno posle ponoći.

Kada je reč o proslavi Nove godine na ulicama Beča, policija je podnela devet prijava zbog telesnih povreda, uhapsila jednu osobu zbog opiranja izvršnoj vlasti, te jedno lice pritvorila zbog prekršaja oko zakona o strancima.

Podneto je pet prijava zbog seksualnog napastvovanja, jedna prijava zbog remećenja reda, kao i osam prijava i 16 kazni zbog kršenja zakona o pirotehnici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.