Bura u TVCG: Ostavke i prozivke na vajberu

Izvor: B92, 08.Okt.2020, 08:39

Bura u TVCG: Ostavke i prozivke na vajberu

Podgorica -- Šef Informativnog deska TVCG Bojan Terzić podneo ostavku na tu poziciju zbog, kako je naveo u zahtevu za razrešenje, nezadovoljstva informativnim programom.

On je u zahtevu koji je upućen generalnom direktoru RTCG Božidaru Šundiću, direktoru TVCG Slavku Đurđiću i urednici Prvog programa Aleksandri Pavićević naglasio da duže vreme nije saglasan sa tim kako izgleda informativni program TVCG, preneo je portal CdM.

On je naveo da se pojedine teme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrađuju na krajnje neprimeren način, poput priloga u kojem se govori o odnosu Crkve i virusa korona, koji je u utorak veče emitovan u drugom dnevniku.

Istakao je da se u tim prilozima, između ostalog, krše profesionalni standardi i Kodeks novinara.

“Molim vas da odluku u vezi sa ovim zahtevom donesete po hitnom postupku, kao i da me u skladu sa mojim kvalifikacijama preraspodelite na druge radne zadatke”, naveo je Terzić.

Dugogodišnji novinar RTCG Zoran Leković uputio je u sredu apel da se pod hitno uradi nešto po pitanju, kako je kazao, neprofesionalizma, govora mržnje i širenja verske i nacionalne netolerancije Javnog servisa.

“Svedoci smo informativnih emisija u kojima se dovode persone koje zapaljivim, uvredljivim, po mom mišljenju, fašističkim rečnikom dižu harangu na najmanje 30 odsto stanovništva Crne Gore”, objavio je Leković na Fejsbuku.

Nakon Terzićevog istupa urednica Prvog programa RTCG Aleksandra Pavićvić je na vajber grupi novinara RTCG tražila da joj se obrate svi novinari koji nisu u saglasnostti sa uređivačkom politikom, pa da se u skladu sa tim pravi raspored rada.

Savet RTCG u petak bi trebalo da održi sednicu i na dnevnom redu trebalo bi da se nađe i razmatranje situacije u toj medijskoj kući.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bura u RTCG: Ostavke i prozivke zbog uređivačke politike

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2020

PODGORICA - Šef Informativnog deska TVCG Bojan Terzić podnio je ostavku na tu poziciju zbog, kako je naveo u zahtjevu za razrešenje, nezadovoljstva informativnim programom te televizijske kuće, piše Dan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.