Bura u DSS, rat saopštenjima o predsednici stranke

Izvor: Mondo, 07.Avg.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bura u DSS, rat saopštenjima o predsednici stranke

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije beogradske opštine Palilula saopštio je da je isključio iz članstva predsednicu DSS Sandu Rašković Ivić. Iz centrale te vanparlamentarne stranke uzvraćaju da to nije istina.

Foto: Emil Vaš/Beta

Prvo je opštinski odbor Palilule saopštio da je Disciplinska komisija DSS isključila iz stranačkog članstva Sandu Rašković Ivić, te da je komisija takvu odluku donela pošto je na sastanku Opštinskog odbora Palilula >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 30. jula većinom glasova doneta odluka o pokretanju disciplinske mere protiv nje.

U obrazloženju jučerašnje odluke je kao razlog za isključenje iz stranke navedeno kršenje Statuta DSS, odnosno odredbe koja kaže da član stranke podleže disciplinskoj odgovornsoti ako politički deluje suprotno Programu DSS i političkim stavovima, povredi Statut i nanese štetu stranci, ne izvršava odluke organa stranke ili postupa suprotno njima...

U saopštenju je navedeno dodaje da je Opštinski odbor Palilula postupio po odluci Disciplinske komisije i izbrisao Sandu Rašković Ivić iz redova članova DSS.

Ubrzo je usledio odgovor centrale DSS koja je u svom saopštenju navela da je navodno isključivanje iz članstva Sande Rašković Ivić "poslednji pokušaj režima da oslabi DSS", te da Disciplinska komisija ni ne postoji.

U DSS navode da je navodnu odluku o kojoj su obavešteni mediji donela nepostojeća Disciplinska komisija, jer su njeni članovi još ranije isključeni iz stranke zbog kršenja Statuta.

Bivša stranka Vojislava Koštunice optužila je i vlast za pokušaj slabljenja DSS-a.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.