Bunjevci ponovo biraju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2010, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bunjevci ponovo biraju

SUBOTICA -

Izbori za nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine biće ponovljeni u nedelju, 18. jula, na jednom biračkom mestu u Tavankutu i jednom u Višnjevcu, najavila je Centralna izborna komisija.

Biračka mesta na izbornim mestima 68 u Tavankutu i 58 u Višnjevcu biće otvorena od 7 do 20 časova.

Na biračkom mestu u Tavankutu na kojem je lista broj 3 osvojila jedan mandat, glasovi su poništeni zbog nepravilnosti, dok biračko mesto u Višnjevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije ni otvarano.

Nakon trećeg zahteva za ponavljanje izbora, na pomenutim mestima, koje je poslala Bunjevačka narodna koalicija, upravni sud odlučio je da se izbori ipak ponove na oba biračka mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi izbori u Tavankutu i Višnjevcu 18. jula

Izvor: Danas, 14.Jul.2010

Prema rešenju Centralne izborne komisije (CIK), izbori za Nacionalni savet Bunjevaca biće ponovljeni na dva izborna mesta, u naseljima Tavankut i Višnjevac, na kojima su poništeni odnosno nisu ni održani izbori. Naime, zbog proceduralnih grešaka tokom izbornog procesa, CIK je odlučila da poništi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.