Bum višespratnica

Izvor: Politika, 16.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bum višespratnica

U narednih 10 godina u svetu se očekuje izgradnja 434 nove zgrade sa više od po 50 spratova, izveštava Emporis Bildings, iz međunarodne baze podataka o građevinama, a prenosi CNN.
To je pravi bum višespratnica, posebno ako se zna da je 630 zgrada slične visine sagrađeno u prošlom veku, od kojih 375 u poslednjoj deceniji.
Prema rečima Dejvida Skota, predsedavajućeg Saveta visokih zgrada i stanovanja i inženjera firme Arup, vodeći grad u izgradnji solitera je – Šangaj.
Skot >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << smatra da Kinezi podizanjem solitera u ovom gradu, jednom od najbrže rastućih na planeti, teže da zaustave njegovo prekomerno širenje.
Inače, Bliski i Daleki istok su preuzeli vođstvo u izgradnji visokih zgrada.

S. P.

[objavljeno: 16.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.