Bulatović: Proverava se stanje u Juri, nakon toga odluke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020, 15:36

Bulatović: Proverava se stanje u Juri, nakon toga odluke

Grupa radnika niškog pogona južnokorejske firme "Jura" od jutros protestuje ispred firme i navode da ne žele da rade jer su u strahu od zaraze, imaju teške uslove za rad, a osim toga žale se da im nisu nabavljene maske, rukavice i dezinfekciona sredstva.

Štab za vanredne situacije u Nišu pozvao je danas sve firme u tom gradu da poštuju preporuke Vlade Srbije i da zaštite zaposlene, a gradonačelnik Darko Bulatović rekao je da Institut za javno zdravlje proverava situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Juri i da će nakon toga uslediti nove odluke.

"Štab za vanredne situacije Grada Niša uputio je Institutu za javno zdravlje informacije do kojih smo došli, o kojim smo obavešteni i predstavnici Instituta za javno zdravlje su u kompaniji i doneće zaključke", kazao je Bulatović.

Dodao je da će te zaključke morati da poštuju sve kompanije, pa strane.

"Sačekaćemo njihov odgovor i taj odgovor će biti prosleđen svima kojima treba da bude prosleđen", naveo je Bulatović i dodao da je o svemu obaveštena i Inspekcija rada koja bi trebalo da kontroliše poslodavce da li primenjuju dodatne mere.

"Oni koji od tog odstupaju biće kažnjeni", kazao je Bulatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bulatović: Proverava se stanje u Juri, nakon toga donosimo odluke

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020

Grupa radnika niškog pogona južnokorejske firme "Jura" od jutros protestuje ispred firme i navode da ne žele da rade jer su u strahu od zaraze, imaju teške uslove za rad, a osim toga žale se da im nisu nabavljene maske, rukavice i dezinfekciona sredstva...Štab za vanredne situacije u Nišu pozvao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.