Bukti požar: Sprženo više od 200.000 hektara FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 23:56

Bukti požar: Sprženo više od 200.000 hektara FOTO/VIDEO

Šumski požar severoistočno od grada Amariljo u Teksasu bukti već nekoliko dana i za to vreme sprženo je više od 200.000 hektara.

Kako je saopštila Šumska služba te savezne države požar se širi istočno prema Oklahomi.

Kako navode, nema povređenih ili mrtvih, ali ima oštećenih ili uništenih građevina.

Požari su zahvatili oblast severno od državne fabrike Panteks što je glavna nacionalna institucija za montažu, demontražu i modifikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nuklearnog oružja, a nalazi se u blizini Amarilja.

Nekoliko manjih šumskih požara u različitim fazama suzbijanja zahvatilo je druge delove najsevernijeg okruga u Teksasu, Penhendlea, a podstaknuti su jakim vetrovima i visokim temperaturama.

Područje spaljeno glavnim požarom veličine je grada Njujork, prenosi Rojters.

Guverner Teksasa Greg Abot u utorak je proglasio alarmantno stanje za 60 okruga

Više od 13.000 kuća i preduzeća ostalo je bez struje, a više od 4.000 njih z region Penhendl, prema podacima grupe PowerOutage.

Devedeset odsto najvećih požara zabeleženih u Teksasu dogodilo se između januara i maja, uključujući najveći zabeleženi šumski požar u državi u martu 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šumski požari u Teksasu spržili više od 200.000 hektara zemlje

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Feb.2024, 10:07

Šumski požar sjeveroistočno od grada Amariljo u Teksasu bukti već nekoliko dana i za to vrijeme sprženo je više od 200.000 hektara, saopštila je danas Šumska služba te savezne države, a prema podacima koje je obezbijedila agencija, požar se širi istočno prema Oklahomi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.