Buka u Skupštini, lupali o klupe

Izvor: Mondo, 10.Dec.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buka u Skupštini, lupali o klupe

Pitanje poslanika Enisa Imamovića izazvalo protest poslanika koji su lupali o klupe...

Foto: Beta/Milan Obradović

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su početak današnje sednice da od predstavnika vlasti zatraže informacije, a poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović govorio je o dočeku generala Vladimira Lazarevića iz Haga, što su poslanici većine propratili lupanjem o poslaničke klupe.

Početak pretresa više od 400 amandmana na predloženi budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i ostale zakone odložen je dok u parlament ne stigne mišljenje Vlade Srbije o njima i dok se ne izjasne nadležni odbori, a poslanici su pitali i o stanju u zdravstvu, rehabilitaciji predsednika vlade tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića...

 Imamović je rekao je vrlo opasna poruka kada državni vrh organizuje takav doček čoveku koji je pred Haškim tribunalom osuđen zbog zločina protiv čovečnosti, kršenja običaja ratovanja na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Na protest Imamovića zbog lupanja o poslaničke klupe, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da je to sasvim legitimno i da je to viđano u britanskom parlamentu.

Pored toga dan u Skupštini obeležila je i izjava šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zorana Babića koji je izjavio da je povređeno dostojanstvo Skupštine Srbije, time što su žene u parlamentu primorane da dele istu prostoriju sa "ženomrscem" poslanikom Demokratske stranke Draganom Šutanvcem.

"Šutanovac vređa damu samo zato što je član SNS. Od kada se žene dele po političkoj pripadnosti i odakle pravo narodnom poslaniku, kome je mesto pre na pašnjaku, da nastavi da vređa zaposlenu u Skupštini", rekao je Babić reklamirajući povredu poslovnika.

Dragan Šutanovac juče je na društvenoj mreži tviter lajkovao pitanje upućeno službenici u poslaničkom klubu SNS Mariji Jovičić - "da li klečiš na sastancima SNS-a".

Šutanovac je danas rekao da je zbog toga uputio izvinjenje i da je sve bila greška, kao i da je reč o "nepristojnoj i nevaspitanoj osobi, koja je na volšeban način zaposlena u Skupštini Srbije".

Poslanik SNS Vladimir Đukanović ranije danas je naveo da Šutanovac treba da podnese ostavku na mesto poslanika ili da ga poslanički klub smeni.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.