Buka, pretnja mirnom snu - i zdravlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2012, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buka, pretnja mirnom snu - i zdravlju

NOVI SAD -

U slučaju izloženosti buci, trpi vegetativni nervni sistem, a neke od posledica su pad apetita i koncentracije, mučnina, a u težim slučajevima anksioznost i depresija, svejedno je da li je uzrok buke saobraćaj, glasna muzika ili drugi izvor, kažu stručnjaci.

Buka će nam više smetati ukoliko smo već pod stresom, a veće su šanse da se priviknemo na istu vrstu buke. Na primer, ako inače živimo u gradu i privikli smo se kolko-toliko na buku zbog saobraćaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teško ćemo podneti noćni huk sove ako se privremeno preselimo na selo.

Prema istraživanju Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, U Novom Sadu, najbučnije je stanovnicima Partizanske, Rumenačke i Cara Dušana. Najmirniji san imaju stanovnici Podbare i Telepa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.