Izvor: Southeast European Times, 12.Nov.2010, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski predsednik Prvanov pokrenuo Alternativu za preporod Bugarske

12/11/2010

SOFIJA, Bugarska -- Predsednik Georgi Prvanov pokrenuo je u četvrtak (11. novembra) svoj projekat koji se očekivao sa nestrpljenjem -- Alternativu za preporod Bugarske (ABV) -- za koji kaže da nije ni građanski pokret, a ni politička stranka. Prema ustavu, predsednik ne može da pripada nijednoj stranci. Međutim, većina lokalnih eksperata veruje da će ABV na kraju prerasti u stranku. Predstavnici Bugarske socijalističke partije (BSP), u kojoj je Prvanov bio, prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << su događaju, mada je Prvanov istakao da njegov cilj nije da podeli svoju bivšu stranku.

U međuvremenu, Volen Siderov, lider nacionalističke stranke Napad, želi da pokrene proceduru smene Prvanova, tvrdeći da on krši ustav uspostavljanjem nove stranke dok još obavlja funkciju predsednika. Krasimir Velčev, kopredsedavajući parlamentarne grupe vladajuće stranke GERB kaže da će njegova stranka razmotriti tu ideju sledeće nedelje. GERB je pokušao da smeni predsednika ranije ove godine, ali nije uspeo da prikupi neophodne dve trećine glasova u parlamentu. (bTV, Darik, Dnevnik, Fokus - 11.11.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.