Bugarski: Saradnja sa AER jedan od prioriteta Vlade Vojvodine

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski: Saradnja sa AER jedan od prioriteta Vlade Vojvodine

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da je saradnja sa Skupštinom evropskih regija (AER) jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, ali i sticanje znanja o mogućnostima unapređenja Vojvodine, kao regije.

On je iz razgovora sa predsednicom Komiteta 3 AER Sonjom Alis Stin zaključio da Srbija i Norveška, domovina njegove sagovornice, imaju mnoge sličnosti u pogledu obrazovanja mladih, ali i mogućnost saradnje i razmene radne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << snage, znanja i iskustava.

"Pokrajinska vlada će uvek podržati sve aktivnosti koje podrazumevaju saradnju među opštinama, uključujući inostranstvo, a verujemo i da će aktivnosti AER dugo biti interesantne mnogim regionima, naročito onim koji nisu deo Evropske unije, ali su u procesu pridruživanja", rekao je Bugarski prilikom razgovora sa Alin Stin.

On je naglasio da AER treba da spoji sve regione u razvoju i stalno im pruža nove šanse za napredak.

"Ukrajina, Moldavija, Turska i delovi Rusije su regije sa kojima treba sarađivati, a AER tu igra veliku ulogu. Vojvodina, kao regija u razvoju, sada ima potrebu da sarađuje. cilj je da što duže očuvamo dijalog sa Skupštinom evropskih regija", poručio je Bugarski gošći iz Norveške, Sonji Alis Stin.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog posete Vojvodini i podržala namere Pokrajinske vlade da nastavi dobru saradnju sa AER, kao bitnim partnerom na putu ka integracijama.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Veća saradnja Vojvodine i AER"

Izvor: B92, 19.Avg.2014

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i predsednica Skupštine evropskih regija (AER) Hande Ozul Bozatli veruju u aktivnije učešće APV u radu AER...Oni su na sastanku istakli da je takvo učešće Vojvodine moguće pre svega u programima namenjenim promociji kulture, obrazovanja, zdravstva i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.