Bugarska postavlja ogradu na granici sa Turskom

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska postavlja ogradu na granici sa Turskom

Bugarske vlasti saopštile su juče da su na 274 kilometra dugoj granici sa Turskom počele da postavljaju ogradu u dužini od 30 kilometara u nastojanju da spreče ulazak ilegalnih imigranata.

Bugarski ministar odbrane Angel Najdenov rekao je da bi ograda visoka tri metra trebalo da bude završena do februara sledeće godine.

Ograda će prolaziti pretežno kroz šumovit i brdovit predeo gde je ograničena preglednost terena za pogranične patrole.

Bugarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasti odbacuju kritike da se ograda postavlja kako bi se sprečio ulazak izbeglica iz Sirije i drugih ratom razorenih zemalja.

U Bugarskoj je u poslednje vreme drastično povećan priliv migranata, čiji broj daleko pravazilazi kapacitete najsiromašnije zemlje EU.

Tokom hladnog rata, Bugarska je postavila bodljikavu žicu na granicu kako bi sprečila svoje stanovnike da pobegnu na Zapad, a pošto se zemlja priključila NATO 2004. godine, ta žica je uklonjena.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.