Izvor: Blic, 07.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska i Mađarska paralizovane zbog nevremena

Veliki deo Bugarske i dalje je danas paralizovan zbog nevremena, a u centralnoj oblasti Sopot je proglašeno vanredno stanje, dok su u Mađarskoj putevi okovani ledom, železnički saobraćaj je u zastoju, a autobusi saobraćaju sa velikim zakašnjenjima.



Škole u Bugarskoj su zatvorene, a vlasti savetuju građanima da zbog poledice ne kreću na put. Aerodrom u Varni, na obali Crnog mora, i danas je zatvoren. U talasu hladnog vremena koji je zahvatio Bugarsku, od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove godine stradalo je devet osoba.

U Mađarskoj, gde su putevi i trotoari okovani ledom, ovog vikedna hitna pomoć, a naročito ortopedi, imali su pune ruke posla. Zabeleženo je oko 500 preloma i uganuća, a vatrogasci su pozvani najmanje 50 puta da bi pomogli u izvlačenju automobila iz jaraka.

Vlasti su i ovde pozvali građane da bez preke potrebe ne izlaze iz kuća, pa ipak hitne službe su dobile oko 20 puta više poziva nego obično. Železnički saobraćaj je u prekidu, dok autobisi na međugradskim linijama saobraćaju sa velikim zakašnjenjima. Ledeni talas je odneo jednu žrtvu, petogodišnjeg dečaka koji je stradao u saobraćajnoj nesreći

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.