Bugarska donirala 21.000 flaša vode Užicu!

Izvor: Kurir, 17.Jan.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska donirala 21.000 flaša vode Užicu!

Ova humanitarni akt izraz je dobrosusedskih i prijateljskih odnosa između Bugarske i Srbije i predstavlja još jedan čin u unapređenju političkih odnosa između naše dve države, rekao je Savetnik u ambasadi Republike Bugarske u Srbiji Dmitar Canev

UŽICE  - Predstavnici ambasade Bugarske uručili su danas rukovodstvu Užica donaciju od 21.000 litara flaširane vode za piće.

Savetnik u ambasadi Republike Bugarske u Srbiji Dmitar Canev istakao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je ova donacija odgovor zemalja članica Evropske unije na apel za pomoć Užica zbog problema sa pijaćom vodom u gradu.

“Ova humanitarni akt izraz je dobrosusedskih i prijateljskih odnosa između Bugarske i Srbije i predstavlja još jedan čin u unapređenju političkih odnosa između naše dve države”, rekao je Canev.

Član gradskog veća Užica Zoran Adžić rekao je da je gradska uprava u stalnim kontaktima i sa ostalim ambasadama u Srbiji i da za sada imaju potvrdu da će donacija u flaširanoj vodi stići iz Slovačke, a Japan je obećao donaciju u vidu autocisterne gradu Užicu.

Adžić je istakao da grad za sada raspolaže sa 60 tona flaširane vode za potrebe škola, bolnice, Doma zdravlja i vrtića a da se građani pijaćom vodom snabdevaju iz 19 pokretnih I 24 stacionarne cisterne.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.