Bugarska: Uhapšen islamistički haker

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: Uhapšen islamistički haker

SOFIJA - Muškarac osumnjičen da pripada mreži islamističkih hakera odgovornih za napade na više od 3.500 internet stranica širom svijeta uhapšen je u Bugarskoj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

U saopštenju se navodi da je uhapšeni, čiji identitet nije objavljen, dio grupe koja koristi skraćenicu MEKA /Bliskoistočna sajber armija/.

Članovi ove grupacije optuženi su za izmjene sadržaja internet stranica i postavljanja poruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na engleskom i arapskom jeziku kojim su hvalili smrtonosni napad na kancelarije francuskog satiričnog magazian "Šarli Ebdo" u januaru.

Državni bugarski radio "BNR" javio je, pozivajući se na zvanične izvore da je uhapšeni 21-godišnji student iz Sirije a koji je sa roditeljima u Bugarskoj živio duže od 20 godina.

Prema navodima u saopštenju, uhapšeni je sa ostalim članovima grupacije komunicirao putem "sigurnih kanala, određujući mete i razmjenjujući hakerske instrumente".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska: Uhapšen haker islamista

Izvor: Radio 021, 15.Jul.2015

Mladić osumnjičen da pripada mreži islamističkih hakera odgovornih za napade na više od 3.500 internet stranica širom sveta uhapšen je u Bugarskoj...U saopštenju se navodi da je uhapšeni, čiji identitet nije objavljen, deo grupe koja koristi skraćenicu MEKA (Bliskoistočna sajber armija)...Članovi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.