Bugarska: Neka nam Amerikanci vrate novac za avione, platili smo, a nisu nam isporučeni

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 21:46

Bugarska: Neka nam Amerikanci vrate novac za avione, platili smo, a nisu nam isporučeni

Poslanik parlamenta iz Bugarske socijalističke partije, bivši ministar Rumen Gečev rekao je da SAD treba da vrati Sofiji novac za kupljene avione F-16.

On je naveo da je prva partija tih aviona bila plaćena još 2019. godine, a vrednost letelica je bila 1,2 milijarde dolara.

Trebalo je da avioni budu isporučeni krajem 2023. i početkom 2024. ali su SAD zbog pandemije virusa korona odložile isporuku za 2025. godinu.

Gačev je upitao na osnovu čega bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novac treba da se obrće u vojno-industrijskom kopleksu SAD.

"Neka američke vlasti budu tako dobre i neka nam vrate odmah 2,5 milijardi (leva) koje su uzeli od Bugarske za avione jer će, prema poslednjim informacijama, početi sa isporukama svojih papirnih aviona 2025. godine, i to nije samo moje mišljenje. I kao poslanik pitam zvanično na osnovu čega će tuđa zemlja, da zanemarimo što je partner u NATO, jedna od najbogatijih država sveta koristiti novac siromašnog bugarskog naroda šest-sedam godina, ne isporučujući pri tome ono što smo platili", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.