Bugarska: Janev na čelu privremene vlade

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 08:30

Bugarska: Janev na čelu privremene vlade

Sofija -- Bugarski predsednik Rumen Radev imenovao je aktuelnog privremenog premijera Stefana Janeva da vodi novu privremenu vladu.

Radev je u sredu raspisao prevremene parlamentarne izbore za 14. novembar.

Radev će novu vladu predstaviti kasnije danas.

Novi izbori održavaju se nakon neuspelih pokušaja stranaka posle izbora u aprilu i julu da formiraju vladu.

Radev će se kandidovati za reizbor na predsedničkim izborima, koji će biti održani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istog dana kada i parlamentarni, prenosi Rojters.

Privremeni kabinet Stegana Janeva stekao je popularnost nakon što je otkrio da je prethodna vlada Bojka Borisova potrošila milijarde leva od poreza gradjana na sporne infrastrukturne projekte.

Kako navodi Rojters, dva najpopularnija člana vlade, ministar ekonomije Kiril Petkov i ministar finansija Asen Vasilev neće biti u novom kabinetu jer se očekuje da uskoro formiraju sopstvenu političku partiju.

Radev je imenovao Valerija Belčeva za privremenog ministra finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Janev opet na čelu privremene vlade u Bugarskoj

Izvor: Blic, 16.Sep.2021

Bugarski predsednik Rumen Radev imenovao je aktuelnog privremenog premijera Stefana Janeva da vodi novu privremenu vladu, nakon što je u sredu raspisao prevremene parlamentarne izbore za 14. novembar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.