Bugari traže izbacivanje stranih distributera struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2013, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari traže izbacivanje stranih distributera struje

SOFIJA -

Hiljade ogorčenih Bugara protestovalo je danas širom zemlje zbog podizanja cena struje i grejanja, uzvikujući "mafija", "ostavke" i bacajući jaja i paradajze na državne zgrade.

U glavnom gradu Sofiji demonstranti su palili račune za struju i optužili vladu što nije uspela da popravi njihov sve lošiji životni standard i da ih zaštiti od stranih monopola za distribuciju energije.

Demonstranti traže da se izbace tri strana distributera struje koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontrolišu domaće tržište, Češki CEZ i Energo-Pro i austrijski EVN.

Vladajuća partija desnog centra premijera Bojka Borisova, koja je pobedila na parlamentarnim izborima 2009. godine stalno gubi podršku zbog loše ekonomske situacije, koja je najgora u poslednjih deset godina.

Očekuje se da će na izborima u julu biti tesna trka između sadašnje vladajuće partije i opozicione socijalističke partije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljade Bugara protestovalo protiv stranih distributera struje

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2013

Hiljade ogorčenih Bugara protestovalo je širom zemlje zbog podizanja cena struje i grejanja, uzvikujući  „mafija”,  „ostavke” i bacajući jaja i paradajze na državne zgrade.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.