Bugari pobesneli: Hoće da nas ponize

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 17:18

Bugari pobesneli: "Hoće da nas ponize"

Bugarski stručnjak u oblasti nacionalne bezbednosti Nikolaj Markov rekao je da su građani pobesneli zbog "mešanja" spoljnih sila u unutrašnje poslove zemlje.

On je izrazio ogorčenost zbog nedavno objavljenog snimka sednice uz učešće bivšeg premijera Kirila Petkova, na kojoj on govori o budućim imenovanjima u rukovodstvu specijalnih službi, koje su odobrile strane ambasade.

Prema mišljenju Markova, radi se, konkretno, o britanskoj, nemačkoj i američkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasadi.

On je istakao da su Bugari pobesneli zbog "mešanja" spoljnih sila u unutrašnje poslove zemlje, koje čine sve moguće kako bi bugarski građani bili poniženi.

Markov je, takođe, izrazio uverenost da će Bugarska morati da isporuči mnogo svog oružja za neku operaciju koja "neće dugo trajati i uz veoma veliki broj besmislenih žrtava, ali ne i ruskih žrtava". On je dodao da se to odnosi i na bugarsku avijaciju i PVO.

Prethodno je bugarski ekonomista Grigor Sarijski izjavio da teško da će nova bugarska vlada koja je formirana zahvaljujući konsenzusu glavnih protivnika – stranaka GERB i "Nastavljamo promene" dugo opstati, ali će morati da ispuni nekoliko zadataka i donese neke bolne odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.